Trunk koppelen aan telefooncentrale

Introductie

In dit artikel leggen we je uit hoe je jouw 4AllBusiness trunk kunt koppelen aan je telefooncentrale bij ons. Voor elke telefooncentrale is dit anders, daarom leggen we je in dit artikel enkel uit hoe je dit doet op onze centrale.

Stap 1

Verzamel je inloggegevens van je trunk.

Stap 2

Log in op jouw telefooncentrale met de inloggegevens die je des tijds bij ons hebt gekregen.

Stap 3

Kies in je lijst met telefooncentrales de gewenste telefooncentrale om in te stellen.

Stap 4

Ga links in het menu naar PBX -> External -> Externe Koppelingen

foto1

Stap 5

Je kunt nu beginnen met het invullen van je trunk-gegevens. We kiezen allereerst voor SIP en klikken links onder op de grijze knop 'Switch to text mode'. Onderstaand een voorbeeld van wat je kunt invullen bij alle algemene instellingen:

Technologie: SIP
Omschrijving: MainTrunk
Rinkeltimer: 90
Simultaneous Calls: 5
Get DID From: Default
Get CID From: Default
Beller-id naam: Test Bedrijf
Beller-id nummer: 31850000000 (LET OP: je nummer schrijf je hier altijd met 31. Zonder + en zonder 0)
Beller-ID overschrijven: If not provided

foto2

Stap 6

Het invullen van de peer-parameters voor uitgaande oproepen. Dit doen we handmatig. Onderstaand hebben we een voorbeeld van wat je hier moet invullen. Je hoeft enkel op de juiste plekken je eigen trunk gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen.

Bij uitgaande gebruikersnaam vul je jouw trunk username in. Bij peer parameters vul je het volgende in:

username=(JE TRUNK GEBRUIKERSNAAM)
type=peer
secret=(JE TRUNK WACHTWOORD)
qualify=yes
host=4sip.nl
sendrpid=yes
trustrpid=yes
fromuser=(JE TRUNK GEBRUIKERSNAAM)
insecure=port,invite

foto3

Stap 7

Bij inkomende oproepen hoeven we niets in te vullen. Wat wel belangrijk is, is het instellen van je registerstring. Dit is een combinatie van je trunk gebruikersnaam en wachtwoord. Je vult deze als volgt in met eigen gegevens:

(TRUNK GEBRUIKERSNAAM):(TRUNK WACHTWOORD)@4sip.nl/(TRUNK GEBRUIKERSNAAM)

foto4

Stap 8

Nu we alle instellingen onder het algement tabje hebben ingesteld, dienen we nog een aantal wijzigingen aan te brengen onder het tabje 'Dialing Manipulation Rules'. Dit tabje vind je bovenaan.

Neem de gegevens van onderstaande screenshot over:

foto5

Stap 9

Nu we alles hebben ingesteld kunnen we onderin klikken op 'Update'. Je kunt in je 4sip.nl platform inloggen en naar je trunk navigeren om te zien of deze juist gekoppeld is. Het bolletje wordt dan groen. Uiteraard kan je het ook testen door te bellen of je nummer te bellen.

LET OP: om in- en uitgaande gesprekken goed te routeren dienen we nog een inkomende en uitgaande route aan te maken in de telefooncentrale. Raadpleeg hiervoor onze andere artikelen.

Zijn er nog onduidelijkheden? Laat het ons dan weten door te e-mailen naar support@4allbusiness.nl of een ticket aan te maken in je klantenpaneel.