Een extensie aanmaken

Introductie

In dit artikel leggen we je uit hoe je een extensie / gebruiker aanmaakt binnen je telefooncentrale. Een extensie kan gezien worden als een interne gebruiker. Je kunt deze extensie / gebruiker koppelen aan een softphone en via deze gebruiker uitbellen en belletjes ontvangen. Je kunt bij meerdere extensies elkaar ook intern bellen.

Stap 1

Log in op de telefooncentrale met de inloggegevens welke je des tijds van ons hebt gekregne.

Stap 2

Navigeer nu naar PBX -> Extensions -> Extensions

foto1

Stap 2

Je kunt nu alle gegevens voor de betreffende extensie / gebruiker instellen. De extensie zelf is altijd een intern nummer van maximaal 2 tot 3 tekens. Een intern beller-id en extern beller-id zijn niet verplicht om in te vullen. Mocht je meerdere nummers per gebruiker willen instellen, kan je er wel voor kiezen om een extern beller-id in te vullen. Bij het e-mailadres vul je de e-mail van de gebruiker in. Deze krijgt een e-mail met alle gegevens en een QR-code om de app in te stellen. Hieronder vind je een basis configuratie voor een nieuwe extensie:

foto2

Stap 3

Nu je de algemene instellingen hebt ingesteld, kan je ook nog instellingen voor de voicemail en opnames van de gebruiker instellen. De voicemail staat standaard ingeschakeld met het extensienummer als voicemailwachtwoord.

foto3

Stap 4

Het instellen van opnames per extensie is ook mogelijk, mits dit binnen jouw pakket zit. Een basisconfiguratie voor de opnames is als volgt;

foto4

Stap 5

De laatste stap: het opslaan van de nieuwe extensie. Je klikt rechtsonder op 'Save'. De gebruiker / extensie is nu aangemaakt en op het ingevulde e-mailadres worden alle gegevens met betrekking tot het wachtwoord en de QR-code voor de app verzonden.

Gefeliciteerd, je hebt nu je allereerste gebruiker aangemaakt!

Is het niet gelukt of loop je ergens tegen aan? Stuur ons dan een email op support@4allbusiness.nl of maak een ticket aan via jouw account.